Još jedan zaječarski klub odustaje od takmičenja

Nakon tačno godinu dana kako je Fudbalski klub „Kablovi“ iz Zaječara odustao od takmičenja u Zoni „Istok“ danas je njegovim stopama pošao i drugi zaječarski zonaš OFK „019“. Čelnici kluba kod spomenika „Ljubi Didiću“ podneli su dopis Fudbalskom savezu Regiona istočne Srbije da odustaju od daljeg takmičenja u Zoni „Istok“ a razlog je osim finansiranja i nedostatak kvalitetnih igrača kojih je na teritoriji zaječarskog okruga sve manje. OFK 019 će se u sezoni 2022/23 takmičiti u Zaječarskoj okružnoj ligi.

OFK 019 će u narednom periodu nastaviti dosadašnji rad sa mlađim kategorijama a od ove godine pioniri i petlići će se po prvi put takmičiti u ligama pod ingirencijom FSRIS.

Osim Timoka 1919 koji će se u sezoni 2022/23 takmičiti u Srpskoj ligi „Istok“, na teritoriji Grada Zaječara postoji i klub FSU Kraljevica koji takođe igra Zaječarsku okružnu ligu.

OFK 019 Zaječar

Na sednici Privremenog organa FSRIS, održanoj dana 12.8.2022.godine, usled odustajanja OFK 019 iz Zaječara
Donosi se odluka o raspisivanju tendera za popunu zone „Istok“ u skladu sa odlukom FSS o popuni liga („Fudbal“ broj 13 od 16. juna 2021. godine) i pozivaju se svi klubovi okružnih saveza Zaječarski, Pirotski, Borski, koji su zainteresovani da putem licitacije konkurišu za mesto u zoni „Istok“.
Ponude treba dostaviti najkasnije do ponedeljka 15.8.2022.godine u 12 časova, pisanim putem u kancelariju FSRIS u Nišu, TPC „Kalča“ lokal DII-93/2.

FSRIS

Prethodni članci