Lepo je živeti u Boljevcu: Krivi Vir – novi turistički biser istočne Srbije

Tempo Radio - Lepo je živeti u Boljevcu - Objava 06

Pored čuvene manifestacije „Krivovirske sirijade“, svi oni koji se odluče da posete boljevačko selo Krivi Vir, mogu da obiđu brojne lokalitete od velikog turističkog značaja.

Tu su planina Rtanj, Bogovinska pećina, manastiri u ataru sela Krivi Vir i Jablanica, vrelo Crnog Timoka gde je počela Timočka buna i još mnogo toga.

Tempo Radio - Lepo je živeti u Boljevcu - Objava 06

„Planina Rtanj, pravi je izazov za planinare, zatim za berače lekovitog bilja koji obavezno treba da posete Rtanj, jer je najpoznatiji Rtanjski čaj. Ne smemo da zanemarimo i Bogovinsku pećinu koja je iz godine u godinu posećenija. Uređeno je 540 metara staze za posetioce, a za avanturiste imamo istraženo do šest kilometara dužine. Tu su i razna izvorišta, a pored Krivog Vira je izvorište Crnog Timoka gde je počela Timočka buna. Tu su i manastiri Lapošnja i Lozica u ataru sela Krivog Vira, kao i Krepičevac u ataru sela Jablanica. U Boljevcu se nalazi i muzej „Timočke bune“ i zavičajna kuća vajarke Ljubinke Savić Grasi. Turisti mogu da zaokruže celokupnu ponudu od kulturno istorijskih nasleđa do prirodnih lepota“ rekao je Dragan Milojević, direktor Turističke organizacije Boljevac.

Tempo Radio - Lepo je živeti u Boljevcu - Objava 06

Milojević dodaje da su se na turističkoj mapi Srbije pozicionirale i gastro manifestacije po kojima je Boljevac prepoznatljiv, a posebnu pažnju privlači i „Krivovirska sirijada“ koja je ove godine održana u okviru „Miholjskih susreta sela“.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Boljevac – stavovi izneti u podržanom medijskom
projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“

Prethodni članci