Lepo je živeti u Boljevcu: Selo Podgorac dobilo još tri kilometra sekundarne vodovodne mreže

Tempo Radio - Lepo je živeti u Boljevcu - Objava 11

Selo Podgorac kod Boljevca, ove jeseni dobilo je još tri kilometra sekundarne vodovodne mreže, čime je više od polovine od ukupnog broja domaćinstava priključeno na organizovano snabdevanje pijaćom vodom.

Lokalna samouprava projekat je realizovala uz podršku Evropske unije, kroz program EU PRO plus. U radove je uloženo blizu 300 hiljada dolara, od kojih je iz Evropskih fondova uloženo oko 200 hiljada.

Tempo Radio - Lepo je živeti u Boljevcu - Objava 11

Podgorac je posetio i Nikola Bertolini, šef Odeljenja za saradnju delegacije Evropske unije u Srbiji. Bertolini je obišao i Osnovnu školu „Đorđe Simeonović“ u ovom selu i prisustvovao ekološkoj radionici za najmlađe učenike.

„Veoma mi je drago da vidim da od podrške Evropske unije ljudi ovde žive bolje, da se ulaže u vodosnabdevanje. Posebno mi je drago što se ovakvi projekti finansiraju van Beograda“ kazao je Bertolini.

„Sada imamo organizovan proces vodosnabdevanja. Za to vodosnabdevanje sredstva je izdvojila lokalna samouprava uz pomoć Evropske unije“ poručio je Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac.

Podgorac je najbrojnije selo na teritorije opštine Boljevac, a stanovnici su se pre izgradnje vodovodne mreže pijaćom vodom snabdevali iz lokalnih izvorišta i bunara.

Prethodni članci