Nizom manifestacija u Zaječarskom upravnom okrugu biće obeležen Dan sektora za vanredne situacije

Sektor za vanredne situacije Ministartsva unutrašnjih poslova obeležava Dan sektora za vanredne situacije nizom manifestacija širom Republike Srbije u periodu od 17. do 24. septembra 2022. 

U nedelji posvećenoj obeležavanju Dana sektora za vanredne situacije građani će imati prilike da se druže sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije posmatranjem taktičko – tehničkih zborova, javno – pokaznih vežbi vatrogasno – spasilačkih jedinica, ali i da se edukuju o postupanju i preporukama u oblasti zaštite i spasavanja.

Povodom Dana Sektora za vanredne situacije, Odeljenje za vanredne situacije u Zaječaru planiralo je sledeće aktivnosti:

U subotu, 17. septembra 2022. biće obavljeno sečenje slavskog kolača i obeležavanje krsne slave „Presvete Bogorodice – Neopalime kupine“ u prostorijama Vatrogasnog doma u Zaječaru.

U utorak, 20. septembra biće održan taktičko – tehnički zbor na platou Trga Oslobođenja u Zaječaru, u periodu od 12:00 do 13:00 sati.

U sredu 21. septembra u 10:00 časova organizovano je dobrovoljno davanje krvi u prostorijama Crvenog krsta Zaječar.

U četvrtak 22. septembra u 09:00 časova biće prikazana javno – pokazna vežba u krugu fabrike „Marak“ u Knjaževcu.

U petak 23. septembra u 10:00 časova biće prikazana javno – pokazna vežba u OŠ „Ljuba Nešić“ u Zaječaru, u objektu SŠ „Branislav Nušić“ u Sokobanji, kao i u PU „Naša radost“ u Boljevcu.

Prethodni članci