Održan koncert „Za Mošu“ u Zaječaru

Koncert „Za Mošu” u Zaječaru

U Zaječaru je održan koncert „Za Mošu“, koji je posvećen Momčilu Radenkoviću, jednom od najznačajnijih zaječarskih muzičara, osnivaču, pevaču, gitaristi i kompozitoru legendarne grupe „Zlatni prsti“ i jednom od osnivača “Zaječarske Gitarijade”.

Događaju su prisustvovali Mošine kolege, prijatelji i svi oni koji su voleli njegova dela, a koncert je priređen na košarkaškom igralištu kod zaječarskog Srednjoškolskog centra, a na ovom mestu legendarni Moša je i poslednji put održao koncert.

Branko Grujić, Mošin prijatelj i jedan od organizatora ovog koncerta, istakao je da je koncert priređen s ciljem da se oživi sećanje na Mošu.

„Ovo je prilika da svi koji vole Mošine pesme okupe se i da na ovakav način obeležimo sećanje na njega. Njegov tenor je jedinstven i nadamo se da će ovakvo okupljanje postati tradicija. Važno je da smo se okupili, mi Zaječarci koji su u to vreme išli na igranke u Dom omladine. To je bio jedini motiv. Moša i ja smo se družili 50 godina, naučio sam od njega da sviram. On je osnivač, kao i nas trojica, školskih drugara, Udruženja muzičara. Mi smo snimili osam Mošinih pesama, neke nove, spremali smo se da radimo, međutim, desilo se da se on iznenada razboleo i napustio nas“, poručio je Branko Grujić, koji je sa Mošom svirao 15 godina.

Organizatori ovog koncerta u Zaječaru su: „MG studio“, picerija „Scena“, „XLR udruženje muzičara“ i „Rok klub“ Zaječar.

Momčilo Moša Radenković rođen je 1951. godine u Zaječaru, gde je završio srednju Tehničku školu. Radio je kao muzički urednik i ton majstor u „Radio Zaječaru“, bavio se ugostiteljstvom, ali će ostati upamćen kao frontmen grupe “Zlatni prsti” i jedan od osnivača „Gitarijade“.

Prethodni članci