Novi rok za završetak svih radova na pruzi Niš – Zaječar

Iako su nadležni u martu ove godine najavili da će radovi na rekonstrukciji pruge između Niša i Zaječara biti završena u junu, ona je i dalje zatvorena za saobraćaj. Konačan kraj kompletne rekonstrukcije najavljuju za 1. septembar. Kažu da će od avgusta, dok traju završni radovi, moći da saobraćaju vozovi, ali manjim brzinama.

Iako su pre pet meseci iz preduzeća potvrdili navode ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića da će u junu biti završena rekonstrukcija, to se nije desilo. Tada su kao razlog kašnjenje naveli pandemiju, zbog koje su imali probleme sa nabavkom dovoljno tucanika potrebnog za remont, a materijal i sada uslovljava završetak radova. Dodaju da će kompletni radovi na pruzi biti gotovi do 1. septembra ove godine. “Nakon toga, uslediće konačan tehnički pregled čitave deonice, kao i probne vožnje, kako bi do kraja septembra bile završene sve predviđene aktivnosti u okviru rekonstrukcije pruge Niš – Zaječar”, najavljuju iz Infrastrukture železnice.

Radovi koji su neophodni da bi se odvijao saobraćaj na deonici Niš – Zaječar, iz preduzeća očekuju da će biti završeni do kraja jula, te da će od avgusta vozovi moći tuda da prolaze. “Od 1. avgusta 2021. godine, biće stvoreni uslovi za uspostavljanje železničkog saobraćaja na pruzi Niš – Zaječar, a u tom slučaju, do završetka svih aktivnosti predviđenih ovim projektom vozovi bi mogli saobraćati smanjenim brzinama”, navode. Bez obzira na to što će vozovi saobraćati od narednog meseca, kažu da će završni radovi na rekonstrukciji pruge biti nastavljeni, te da oni neće ometati saobraćaj.

Prethodni članci