U poslednjoj kontrlolnoj utakmici novi članovi Prve lige Srbije igrali nerešeno 1:1

U poslednjoj kontrlolnoj utakmici na Zlatiboru, fudbaleri zaječarskog Timoka 1919 igrali su nerešeno 1:1 sa ekipom Mladost GAT iz Novog Sada. Najbolje dve ekipe u Srpskoj ligi prošle sezone, pobednici baraža i novi članovi Prve lige Srbije odigrali su danas jednu veoma borbenu i oštru utakmicu sa puno startova ali bez mnogo šansi za gol. Već u 3. minutu utakmice levi bek zaječaraca Stefan Knežević obara protivničkog igrača u šesnaesterac i odlični sudija Miloš Vitić iz Užica bez dvoumljenja dosuđuje penal za ekipu Mladost GAT. Siguran sa bele tačke bio je Nikola Popović ovogodišnje pojačanje novosađana, rođeni zaječarac koji je ponikao u zaječarskom Timoku. Tokom cele utakmice vođena je borba između dva šesnaesterca a zaječarci su uspeli da izjednače tek pred sam kraj meča. Korner je u 86. minutu izveo, novajlija u plavo-belom jatu, Damir Anđelović a fenomenalni Aleksandar Trifunov sa „poklonio“ i sa 5 metara poslao loptu glavom u mrežu za konačnih 1:1.

TIMOK 1919 – MLADOST GAT 1:1 (0:1)

Teren na Zlatiboru: Sudija: Miloš Vitić (Užice). Strelci: Nikola Popović u 3. minutu za Mladost GAT i Aleksandar Trifunov u 86. minutu Timok 1919.
TIMOK 1919: A. Jovanović, Božović, Trifunov, Gardić, Knežević, Cvetković, Pantić, Davidović, Dragićević, I. Jovanović Rošević. Igrali su još: Kačar, Ristić, Anđelović, O. Nikolić, Kinzli, Stamenković, Ranđelović i Kvok.
MLADOST GAT: Mirković, Mijić, Milovanović, Ilijić, Čubrilović, Ožegović, Sekulić, Jovanić, Popović, Marković, Renovčević.

Prethodni članci