„Osmomartovski bazar” u Zaječaru: Preko 100 izlagača

Ovo godine je po treći put u Zaječaru organizovan „Osmomartovski bazar” povodom Međunarodnog dana žena – 8. marta.

„Osmomartovski bazar” okupio je blizu 140 izlagača, koji su došli iz različitih gradova u Srbiji. Pored izlagača iz Zaječara, posetioci su mogli da uživaju u proizvodima iz Čačka, Aleksinca, Kraljeva, Kruševca, Novog Sada, Rume, Jagodine, Kuršumlije, Pirota, Medveđe, Zlatibora…

Na štandovima su se našli proizvodi od mesa, različite vrste sireva, likeri, vina, slatkiši, proizvodi od vune i drugi proizvodi domaće radinosti, kao i cveće.

„Bavimo se proizvodnjom i prodajom suhomesnatih proizvoda, a imamo i svoju proizvodnju domaćih kobasica. Drugi put smo u Zaječaru. Kobasice spremamo na specifičan način, dinstamo ih u pivu, a danas posebno u ’Zaječarskom pivu’.”, izjavio je Nebojša Grujin iz Kovilja (Novi Sad).

Organizator „Osmomartovskog bazara” je Turistička organizacija grada Zaječara, a pokrovitelj grad Zaječar.

„Turistička organizacija grada Zaječara ove godine je po treći put organizovala „Osmomartovski bazar”. Cilj ovog bazara je da svi zajedno ovde sa gradskog trga koji nije samo mesto kupovine ovih dana, već i pravi epicentar ljubavi, proslavimo u lepom raspoloženju hrabrost, lepotu i snagu žena kojima je ovaj praznik i posvećen. Takođe jedan od razloga zašto organizujemo bazare i zašto se trudimo iz godine u godinu da imamo nove izlagače, jeste da naši posetioci uvek probaju i saznaju nešto novo, kao i da osete neki novi ukus. Iz godine u godinu imamo nove izlagače koji nam se uvek rado odazovu, a kasnije i vraćaju.” – izjavila je Dragana Gogić, direktorka Turističke organizacije grada Zaječara.

Takođe je dodala da je realizacija ovih bazara bitna baš zbog individualnih poljoprivrednih proizvođača, koji na ovakvom događaju dobijaju mogućnost da predstave i pokažu svoju robu, a kasnije se i zahvalila svim izlagačima na kreativnosti na mnogobrojnim proizvodima koje donose u naš grad.

Ovogodišnji „Osmomartovski bazar” trajaće do 8. marta 2024. godine.

Prethodni članci