Оtvorena izložba „Od zaječarske Gimnazije do Kolumbija univerziteta” u Radul-begovom konaku

Izložba „Od zaječarske Gimnazije do Kolumbija univerziteta” otvorena u Radul-begovom konaku

Povodom obeležavanja 185 godina postojanja Gimnazije u Zaječaru, 22. juna. 2022. godine u Radul-begovom konaku otvorena je izložba pod nazivom „Od zaječarske Gimnazije do Kolumbija univerziteta”, koja predstavlja prikaz rada i dela profesora Milivoja Stojana Stanojevića, doktora filozofije i šefa Departmana za slavistiku na Kolumbija univerzitetu u Njujorku.

Izložba je nastala kao rezultat zajedničkog rada Natalije Tanić – IV-3, Petre Ninić – III-1 i Borisa Rančeva – IV-1, uz ogromnu podršku profesorke istorije Suzane Tomić i profesora srpskog i engleskog jezika.

U realizaciji izložbe pomogla je i porodica Stivenson (Metthew i Nannet Stevenson), kao i Erin Benc (Monteclair History Center). Tehničku podršku u izradi izložbe pružio je Nikola Drobnjaković.

„Moramo se posebno zahvaliti Metjuu Stivensonu (unuku Milivoja Stanojevića) na pomoći oko prikupljanja literature, kao i zaposlenima u Radul-begovom konaku, koji su pomogli realizaciju izložbe”, poručuju iz zaječarske Gimnazije.

Cilj izložbe je bio da se, kroz sakupljene istorijske izvore, temeljno prikaže život i kompletan angažman Milivoja Stanojevića u oblasti društvenih nauka.

Prethodni članci