Pojačana kontrola saobraćaja tokom 56. Gitarijade u Zaječaru, isključena tri vozača zbog alkohola u Knjaževcu i Zaječaru

Na teritoriji PU Zaječar počela pojačana akcija kontrole saobraćaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru i Knjaževcu noćas su zaustavili i isključili iz saobraćaja tri vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola.

Saobraćajna policija je u Zaječaru isključila vozače „mercedesa“ (32) i bicikla (59) koji su vozilima upravljali sa 1,50 i 1,79 promila alkohola u organizmu.

Sedamdesetčetvorogodišnji vozač električnog bicikla je u okolini Knjaževca vozeći sa 1,32 promila alkohola u organizmu i, kako se sumnja, neprilagođenom brzinom sleteo sa puta, a tom prilikom je lakše povređen.

Vozači su zadržani u službenim prostorijama i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

S obzirom na to da se u periodu od 24. do 26. avgusta ove godine na području grada Zaječara održava tradicionalna manifestacija 56. Gitarijada i da se u tom periodu očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, kao i dolazak brojnih posetilaca iz Srbije i inostranstva, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru će na svim prilazima ovom gradu pojačano kontrolisati sve učesnike u saobraćaju.

Iz PU Zaječar apeluju na sve vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja, navodi se u saopštenju.

Prethodni članci