Poraz Timoka na „generalnoj probi“ u Pirotu

Fudbaleri Timoka 1919 izgubili su od pirotskog srpskoligaša u generalnoj probi pred početak prolećnog dela prvenstva u Prvoj ligi Srbije. Igrači Radničkog su, posebno u prvom poluvremenu, više držali loptu u svom posedu i imali nekoliko konkretnih prilika. Najbliži golu piroćanci su bili u 28. minutu utakmice ali je iskusni golman zaječaraca Nikola Petrović paradom zaustavio loptu koju su svi videli u mreži. Trener Radničkog Marko Vidojević se odlučio da na današnjem meču isproba formaciju sa tri igrača u poslednjoj liniji Gajić- Dojkić- Kamenović, što je funkcionisalo veoma dobro. Zaječarci su zapretili u nastavku meča i imali jednu izglednu priliku, ali su golmani Stoiljković i Brkić danas briljirali. U 72. minutu Marko Stojanović je prelepim golom kaznio zaječarce za propuštene prilike što je na kraju bio i konačan rezultat ove pripremne utakmice.

Timok 1919 startuje narednog vikenda u Novom Sadu gde će gostovati poslednjeplasiranom Kabelu dok će Radnički do kraja pripremnog perioda odigrati još dve trening utakmice i to 23. februara sa ekipom „Budućnost“ iz Popovca i 27. sa knjaževačkim Timočaninom.

RADNIČKI – TIMOK 1919 1:0 (0:0)

PIROT: Stadion kraj Nišave. Sudije: Stefan Ćirić, Dušan Djirdjević i Miloš Ćirić. Strelac Marko Stojanović u 72. minutu (Radnički).

RADNIČKI: Stoiljković, Kamenović, Tošić, Dojkić, Gajić, Stojanov, N. Mančić, Ristov, Radivojević, Stojanović, Sekulić. Igrali su još: Brkić, Živković, Mitov, B. Mančić, Ignić i Antić.
TIMOK 1919: N. Petrović, Žerjal, Božović , Simonović, Tričković, S. Petrović, L. Nikolić, Pantić, Davidović, Trimanović, Mašić. Igrali su još: Markov, Anđelović, Subotić, Đorđević, Ristić, Kingsley, U. Nikolić, Đukić, Radunović, Radosavljević i Stojadinović.

Prethodni članci