Produžena dva konkursa u oblasti poljoprivrede, za stočare i novu mehanizaciju u Zaječaru

Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove mehanizacije i opreme za poljoprivredu, kao i konkurs za dodelu podsticaja u oblasti stočarstva za nabavku kvalitetnih umatičenih grla junica, ovaca i koza u Zaječaru produženi su do 9. septembra 2022. godine.

Za ova dva konkursa izdvojeno je ukupno 10 miliona dinara.

I ove godine nastavlja se regresiranje osiguranja u poljoprivredi. Mera se sprovodi preko konkursa za regresiranje troškova osiguranja u poljoprivredi, za koji je predviđeno 1.000.000 dinara. Ovakav vid podrške predviđen je zbog štete na poljoprivrednim usevima, stoci i drugim resursima, koje su redovan pratilac poljoprivredne proizvodnje, posebno od vremenskih nepogoda. Na konkurs se mogu prijaviti fizička lica – nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava čije se prebivalište i predmet osiguranja nalaze na teritoriji grada Zaječara. Konkurs je otvoren do 31. oktobra 2022.

U toku je i konkurs za podsticaje u voćarstvu kojim je predviđeno subvencionisanje nabavke sertifikovanih sadnica voća za proleće i jesen 2022. godine. Po ovom konkursu izdvojeno je 3 miliona dinara i konkurs će trajati do 15. novembra 2022. godine.

Danas, 31. avgusta, završava se konkurs za nabavku opreme za pčelarstvo.

Izvor: Grad Zaječar

Prethodni članci