Promocija romana “Tuneli prošlosti” domaćeg autora Miljana Paunovića

U restoranu Scena, u četvrtak, 28. marta, u 20 časova, biće održana promocija romana “Tuneli prošlosti” autora Miljana Paunovića.

Nakon promocije prve knjige „Soba tajni“, novinar i pisac Miljan Paunović ponovo je sa nama.

Zaječarac koji već 22 godine živi i radi u Beogradu,  kako kaže “poziva svoje zemljake na jednočasovno druženje (a i duže, što da ne) i kvalitetnu priču”. 

„Radujem se novom druženju sa mojim Zaječarcima. Svaki dolazak u moj rodni grad budi jake emocije u meni, tako je i ovog puta“.

Na prošla vremena koja greju i lome dušu, podsetiće nas sjajan muzičar Steva Kirin.

O romanu “Tuneli prošlosti”

Književnica Nataša Bundalo Mikić u svojoj recenziji o romanu Tuneli prošlosti navodi da „nas Paunović svojim oštrim perom, filmičnim koracima, vodi kroz uzbudljive i napete scene vrlo vešto slikajući prožimanje porodičnih odnosa i političkih krugova sa potrebnom distancom. Sve nas uverljivo i psihološki oštroumno podseća na vremena koja savršeno poznajemo, koja smo živeli i živimo“.

Lektorka Jelena Dilber u svojoj recenziji ovog romana ističe: „Prateći tri paralelne radnje, koje nas vode u poratne godine neizvesnosti i obnove, zlatne sedamdesete i početak novog milenijuma sa svim svojim nadama u nove i bolje početke, autor nas provodi kroz svojevrsni vremeplov nudeći nam sudbine malih običnih ljudi koji su usisani u vrtlog političke borbe za moći, visokih položaja i zakulisnih igara opasnih igrača iz senke o kojima se samo naslućuje da zaista postoje i da su baš ti pojedinci kreatori sudbine države i svih nas“.

Roman „Tuneli prošlosti“ izašao je krajem 2021. godine, i trenutno je u fazi pripreme drugog izdanja. Paunović je 2018. godine objavio svoj prvi roman „Soba tajni“, a trenutno radi i na trećem.

Prethodni članci