Strong-Man takmičenje u izboru najjačeg čoveka na Balkanu održano u Boru

Strong-Man takmičenje u izboru najjačeg čoveka na Balkanu „Balkan kup – Srbija 2023” održano je u Boru.

Takmičenje je održano na platou ispred Doma kulture u Boru, a učestvovalo je 12 takmičara iz Srbije, Bugarske, Rumunije i Slovenije.

Najjači ljudi na Balkanu takmičili se u nekoliko disciplina: u vučenju kamiona, u nošenju tereta, u podizanju balvana, piramida.

„Zadovoljan sam odzivom učesnika, imamo opet izuzetno jake momke iz Bugarske, jednog iz Rumunije, jednog iz Slovenije i nekoliko momaka iz Srbije. Izuzetna borba, još jedan veliki sportski spektakl. Ovo je prvi put u Boru da imamo i strance. Nadam se da ćemo iduće godine imati više takmičara iz Evrope, kada vide kako je sve ovo organizovano u Boru. Imamo i veliku pomoć grada Bora i RTV Bor-a koja nam je omogućila da koristimo njihove prostorije. Planiramo i naredna takmičenja u Vrnjačkoj Banji i Knjaževcu tokom leta“ istakao je Zoran Stojić, predsednik Strong-Man Saveza Srbije.

Prvo mesto na ovom takmičenju u Boru zauzeo je Vladimir Bulatović, drugo mesto Aleksndar Radivojević Mili i treći je bio gost iz Bugarske Hristov Petjo.

Organizator „Balkan kupa – Srbija 2023“ je Strong-Man savez Srbije, uz pokroviteljstvo Grada Bora i uz podršku sponzora.

Prethodni članci