U Domu kulture u Knjaževcu potpisani ugovori za podsticaje u poljoprivredi

U Domu kulture u Knjaževcu potpisani ugovori za podsticaje u poljoprivredi

Ugovori sa predstavnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koji su aplicirali na konkurse za podsticaje u poljoprivredi koje raspisuje opština Knjaževac, potpisani su u knjaževačkom Domu kulture.

Prisutnima se obratio pomoćnik predsednika opštine Knjaževac Saša Petrović, koji je poručio da će lokalna samouprava subvencijama nastaviti da pomaže poljoprivrednike.

„Ove godine smo izdvojili nešto više od 25 miliona dinara za subvenciju u poljoprivrednu proizvodnju. Nastavljamo da radimo to što radimo svih ovih godina, da pomognemo našim poljoprivrednim proizvođačima u proizvodnji sirovine. Ove godine imamo preko 200 ugovora samo u pčelarstvu i voćarstvu. Takođe, nastavićemo da subvencionišemo i preradu tih proizvoda. Osnovna ideja je da pomognemo proizvođačima da tu sirovinu prerade u poluporizvod i gotov proizvod i na taj način sebi povećaju prihode i smanje rizik u poslovanju. Samo u tu svrhu izdvojili smo 6 miliona dinara i od ove godine krenuli smo da subvencionišemo i udruživanje, odnosno sve naše voćare koji naprave udruženja i preko njih kupe mašine za berbu višanja“, kazao je Petrović.

Svim korisnicima subvencija biće do kraja nedelje uplaćena sredstva iz budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede, u okviru Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za područje opštine Knjaževac.

Prethodni članci