U Zaječaru Festival evropskog filma do 6. novembra

Nakon Kladova, projekcije evropskih filmskih ostvarenja biće održane i u Zaječaru od 3. do 6 novembra 2022. u Omladinskom centru.

Ljubitelji sedme umetnosti će moći da se upoznaju sa različitim životnim pričama i junacima na filmskom platnu, a ulaz za sve dane je slobodan.

Repertoar Festivala u Zaječaru:

 1. novembar 2022. u 19:00 sati
  AURORA (2019) – Finska
  Režija: Mia Tervo

Aurora je devojka koja obožava žurke, a nikako ne voli obaveze. Jedne noći upoznaje Darijana poreklom iz Irana. Darijan beži od smrti, a Aurora beži od ljubavi. Potrebni su jedno drugom.

 1. novembar u 19:00 sati
  NEVIDLjIVI (2019) – Litvanija, Letonija, Ukrajina, Španija
  Režija: Ignas Jonynas

Jonas se pretvara da je slep i učestvuje na TV plesnom takmičenju gde upoznaje svog atraktivnog plesnog partnera Saulea. Ubrzo postaju najpopularniji takmičari u emisiji. U međuvremenu, Vitas, stari Jonasov poznanik, pušten je iz zatvora gladan osvete, čvrst u uverenju da on nije jedina osoba odgovorna za smrt njegove žene, ali da njen bivši ljubavnik, Jonas, deli krivicu.

 1. novembar u 19:00 sati
  LAGODAN ŽIVOT (2019) – Italija
  Režija: Adam Keleman

Ovaj film nam priča o jednom dečaku, mladoj ženi koja švercuje lekove preko granice i američkom učitelju tenisa koji sanja da bude slikar. Njihov život se menja kada naiđu na jednog migranta. Svi zajedno smišljaju apsurdan plan da mu pomognu da se iskrade preko granice.

Festival evropskog filma u istočnoj Srbiji organizuju Zaječarska inicijativa, EU info kutak u Nišu i projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“, koji sprovodi GIZ.

Prethodni članci