U Zaječaru obeleženo 36 godina od smrti Zorana Radmilovića

U Zaječaru je danas obeležena 36. godišnjica smrti Zorana Radmilovića. Tim povodom, predstavnici Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović’’ odali su poštu velikanu našeg glumišta i položili cveće na njegov spomenik.

Direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović’’, Vladimir Đuričić kaže da smatra da uspomenu na Zorana čuvamo na najbolji način. „Kao što je bio čudo za života, jer je pomerio granice glume, Zoran Radmilović je i 36 godina posle smrti pravo čudo. Zoran, evo i sada, živi življi nego ikad. Mnoge televizijske, radijske i medijske kuće su mu juče i danas posvetile dosta prostora, iako je ovo neuobičajena godišnjica. O Zoranu se sve zna. Gledaju se njegove serije, „Priče iz Nepričave“, recimo, „Priče iz majstorske radionice“ i mnoge druge. Pamte se njegove uloge u filmovima, od „Čudne devojke“, preko „Misterije organizma“ pa sve nadalje, kao i njegove pozorišne uloge „Molijer“, „Kralj Ibi“, „Radovan treći“, pa i njegova prva amaterska uloga u predstavi „Beton i svici“. Dakle, Zoran je življi nego ikad.

Festival posvećen Zoranu Radmiloviću postoji već tri decenije, a ove godine planirano je da bude održan od 16. do 23. oktobra.

Pored toga, mi kao ustanova nismo sedeli ovog leta besposleni. Išli smo već na dva festivala sa predstavom „Čučuk Stana“, to je Festival monodrame i pamtomime u Zemunu i Festival Carevčevi dani u Velikom Gradištu. Naša predstava „Antigona“ ide 24. avgusta na Festival antičke drame u Viminacijumu, a pored toga evo od ove godine ćemo organizovati ponovo i likovnu koloniju koja traje već više od 25 godina, filozofsku školu i takođe premijera predstave „Antigona“ na Romulijani biće održana 22. avgusta.“ – najavio je Đuričić.

Prethodni članci