U Zaječaru svečano zatvoren VII Festival hrišćanske kulture i priređen koncert grupe „Legende“

U Zaječaru svečano zatvoren VII Festival hrišćanske kulture

U Zaječaru je završen VII Festival hrišćanske kulture, a ovom prilikom održano je praznično večernje sa litijom, kao i koncert grupe „Legende“.

Povodom slave grada Zaječara, Male Gospojine, u Sabornoj crkvi je najpre održano praznično večernje sa litijom. Litija je upriličena u porti Saborne crkve.

Nakon toga svečano je zatvoren VII Festival hrišćanske kulture, a svečanom zatvaranju prisustvovali su i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije Arno Gujon.

Prisutnima se obratio Arno Gujon, koji je istakao da je počastvovan pozivom vladike Ilariona da ponovo prisustvuje Fetivalu hrišćanske kulture.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki gospodin Ilarion naglasio je da Festival hrišćanske kulture ima i svoju duhovnu dimenziju, a to je duhovna vertikala i smisao koja nas objedinjuje.

Ovom prilikom uručene su i zahvalnice ustanovama i pojedincima koji su pomogli u organizaciji Festivala hrišćanske kulture i Festivala duhovno-dokumentarnog filma.

Za građane Zaječara priređen je i koncert grupe „Legende“, na Trgu oslobođenja. U koncertu su živali kako oni malo stariji, tako i mlađi sugrađani, poštovaci njihove muzike. Organizatori Festivala hrišćanske kulture bili su: Eparhija timočka, Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Zaječar sa institucijama kulture i Ministarstvo pravde – Uprava za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama.

Prethodni članci