Vojkan Rajčić novi (stari) trener Timoka

Posle letošnjeg ispadanja Timoka 1919 iz Prve lige i velikog osipanja igračkog kadra, kao i rastanka sa šefom stručnog štaba, tadašnji čelnici kluba našli su se problemu kako da sastave ekipu za takmičenje na srpskoligaškom Istoku. Na jedvite jade skrpili su nekako sastav od igrača iz kadetskog i omladinskog pogona, sa devet bonusa, dok je ekipu kao trener predvodio Miroslav Trujkić, trener u mlađim kategorijama. Za šefa struke doveden je trener Jovan Dabić iz Niša, koji je odradio nekoliko treninga, a pred početak prvog dela prvenstva rastao se sa klubom pa je sa ekipom ponovo radio trener Miroslav Trujkić, a u međuvremenu angažovana su nekoliko fudbalera.

Stručni štab Timoka 1919 (leto 2021. godine)

Na Izbornoj skupštini za prvog čoveka Timoka 1919 postavljen je iskusni fudbalski poslenik Milorad Miki Vučković, a od četvrtog kola ekipu je preuzeo Slobodan Halilović (71), legendarni prvotimac potom i trener Radničkog iz Niša i drugih klubova. Iskusni stručljak nije uspeo da preporodi „plitak“ sastav Timoka (u poslednjih sedam kola upisali su pet poraza i dva nerešena rezultata), pa je na sednici UO kluba jednoglasno odlučeno da se raskine ugovor sa „profesorom“ Slobodanom Halilovićem, a da se za novog kormilara jata „belih labudova“ sa Timoka postavi Vojkan Rajčić iz Aleksandrovca Župskog, koji je u prvih deset kola kao trener predvodio srpskoligaša Dunava iz Prahova.

Milorad Miki Vučković, predsednik UO Timoka 1919

– Zbog slabih rezultata u poslednjih sedam kola na hitnoj sednici Upravnog odbora kluba jednoglasno smo doneli odluku da se prijateljski rastanemo sa Slobodanom Halilovićem, a na njegovo mesto angažovali smo Vojkana Rajčića, trenera sa „A“ licencom“, koji je pre dve sezone sa uspehom predvodio Timok 1919 srpskoligaškim vodama do Prve lige. Radi se o mladom i ambicioznom treneru i očekujemo da će pod njegovom dirigentskom palicom Timok ponovo ploviti uzvodno. Prvu ozbiljnu priliku trener Rajčić imaće već u subotu, na stadionu pod Kraljevicom, protiv neugodne Budućnosti iz Popovca – rekao je Dejan Ignjatović, generalni direktor prvog kluba iz grada na dva Timoka.

Vojkan Rajčić, Šef stručnog štaba Timoka 1919

Milorad Miki Vučković, novi predsednik UO Timoka 1919, biranim rečima govori o novim (starom) treneru Vojkanu Rajčiću:
– Vojkan je kao i ja iz župskog Aleksandrovca. Poznajem ga još kao klinca. Dobar je, vredan i poslušan. Trenirao je Župu, potom Rtanj iz Boljevca, u Timoku je bio pre dve sezone, kada smo pod njegovom dirigentskom palicom izborili plasman u Prvu ligu. Ove sezone, do desetog kola, trenirao je Dunav iz Prahova, a moj poziv da ponovo bude na kormilu Timoka prihvatio je bez razmišljanja. Ubeđen sam da će pod njegovim vođsvom Timok početi ponovo da teče uzvodno – istakao je Milorad Miki Vučković, predsednik UO Timoka 1919.

Miroslav Trujkić trener, koordinator mlađih kategorija

Juče je trening plavo belog jata predvodio Miroslav Trujkić, a već danas sa igračima će raditi Vojkan Rajčić. U subotu će ponovo debitovati na kupi Zaječaraca u duelu sa drugoplasiranom Budućnošću iz Popovca.

Prethodni članci