Timok drugi put ove jeseni menja trenera

Zbog slabih rezultata u dosadšnjem toku prvenstva na prvoligaškoj pozornici Timok 1919 je danas zvanično dobio i trećeg trenera ove sezone. Nakon poraza od OFK Žarkova, smenjen je trener Vojkan Rajčić, a angažovan je Tomas Vasov. Međutim, zbog slabih rezultata, čelnici „belih labudova“ sa Timoka sporazumno su se razišli i sa Tomasom Vasovom¸ koji je „plavo bele“ predvodio na pet susreta i zabeležio jedan nerešen rezultat i četiri poraza, tri na Gradskom stadionu pod Kraljevicom i dva u gostima. (Ne)očekivanom rastanku najviše je uticao bilans na tri poslednja i vezana susreta Timoka pred svojim navijačima, odigranih u proteklih desetak dana. U taboru sinonima sportskog Zaječara očekivali su maksimalan učinak, ali umesto planiranih devet osvojili su samo jedan bod, protiv Bačke (2:2), a izgubili su od Zlatibora (1:2) i Radničkog iz Sremske Mitrovice (0:1).

– Zahvaljujem se treneru Tomasu Vasovu na uloženom trudu u prethodnih pet kola. Timok će uvek biti njegova kuća, u kojem je i ponikao, ali izostali su očekivani rezultati, pa je rastanak je bio neminovan. Očigledno je da je timu potrebna promena, kako bi do kraja prvenstva zadržali šanse za opstanak u prvoligaškom društvu, gde nam je po svemu i mesto. Umesto Tomasa Vasova angažovali smo novog trenera Srđana Stojičevskog iz Beograda (36), od koga očekujemo da Timok vrati na pravi tok, kako bi i od narednog leta plovio prvoligaškim vodama – kaže Branimir Đorđević, predsednik UO Timoka.

Dakle, od danas novi kormilar „belih labudova“ sa Timoka je Srđan Stojičevski (36), iz Beograda. Do 19. godine igrao je fudbal u Radničkom iz Beograda i u IMT, a potom se otisnuo u trenerske vode. Punu deceniju radio je sa mlađim kategorijama u Radu, a potom još dve godine bio i trener prvog tima beogradskih „građevinara“ (2018 – 2020.). Nakon toga šest meseci (2020.) trenirao je kadete Crvene Zvezde, a nakon toga preuzeo je prvi tim Napretka iz Kruševca, sa kojim je izborio opstanak u ligi. Ove sezone, u prvih šest kola, bio je strateg prvoligaša OFK Bačke. Na poziv čelnika Timoka 1919, doputovao je sa pomoćnikom Radetom Milićem (36) u Zaječar, a danas je nakon upoznavanja sa prvotimcima, od kojih neke poznaje i od ranije, odradio je prvi trening. Za sutra je planirao lakši trening, jer u ponedeljak posle doručka, ekspedicija Timoka putuje u Beograd na susret sa neugodnim IMT-om.

– Čast mi je i veliki izazov da budem trener Timoka, koji ima dugu i plodnu tradiciju. Klub se trenutno nalazi u nezavidnoj poziciji na tabeli, ali nadam se da ćemo uspeti da preokrenemo situaciju u našu korist. Prva liga je ove sezone izuzetno izjednačena, znamo šta nam je činiti i da će se moj boravak u gradu na dva Timoka ceniti samo i isključivo po rezultatima. Spreman sam za veliki izazov i nadam se da ćemo i klub i ja moći da kažemo da smo ispunili naše ciljeve – rekao je Srđan Stojičevski, novi, treći trener Timoka 1919. Prvi izazov novi trener imaće već u ponedeljak protiv IMT-a u Beogradu.

Tekst i fotografije: A.N.Petković

Prethodni članci