Uređuje se put od centra Velikog Jasenovca ka železničkoj stanici „Tabakovac“

Počeli radovi na uređenju puta od Doma kulture u centru Velikog Jasenovca, kod Zaječara, do železničke stanice „Tabakovac“, u dužini od tri kilometra.

Najpre je bilo neophodno da se ova deonica očisti od šiblja i trnja buldožerom.

Radove u Velikom Jasenovcu obišao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa svojim saradnicima, a prema njegovim rečima, vrednost ovih radova je nešto više od milion dinara.

„Pre nego što ovde prođe teška mehanizacija, neophodno je da se put sanira i dovede u red kako bi ljudi ovaj put koristili i za svoju poljoprivrednu mehanizaciju, ali i za dolazak do železničke stanice ‘Tabakovac’. Nadamo se da će rekonstrukcija ove pruge biti uskoro završena i da će železnički saobraćaj koji je bio glavna veza ovih sela ponovo biti uspostavljen. Zato je neophodno da saniramo ovaj put, a posle možda i jednim mostom preko Timoka da ga povežemo sa putem prema Tabakovcu i da napravimo taj jedan krug – Veliki Jasenovac – Tabakovac – Brusnik. Ovo je samo početak velikih radova u zaječarskim selima. Kada bude završeno javno-privatno partnerstvo za sanaciju puteva i ulica, a sada smo pri kraju tog projekta koji je vredan preko 2,5 milijardi dinara, očekuje nas još radova. Samo u ovom selu potrebno je rekonstruisati oko 4,5 kilometra novih puteva. Video sam i da je deo glavnog puta koji je već rađen ka ovom selu propao, tako da na proleće sve to bi trebalo da saniramo“ poručio Ničić.

Krpljenje udarnih rupa i rekonstrukcija ulica u Rgotini predstoji narednih dana.

Prethodni članci